Yahoo ukida nekoliko desetina servisa

Dodajte komentar

Direktor kompanije “Yahoo” Skot Tompson potvrdio je plan o ukidanju nekoliko desetina proizvoda koji nemaju ključan značaj za ovu firmu.

Tompson je saopštio ovu informaciju poslije objavljivanja posljednjeg finansijskog izvještaja o poslovanju kompanije.

On je rekao da će “Yahoo” zatvoriti oko 50 servisa koji ne doprinose značajnije ukupnom prihodu firme, prenio je Bi-Bi-Si.

Tompson nije precizirao koja će odjeljenja biti zatvorena, ali je rekao da servisi o finansijama, sportu, zabavi i elektronska pošta nisu ugroženi.

Direktor “Yahoo”, koji je stupio na funkciju u januaru, takođe je rekao da saradnja sa “Microsoft” u oblasti pretraživanja interneta još ne daje očekivane rezultate.

Dvije kompanije počele su da sarađuju 2009. godine sa planom da “Microsoft” pruža “Yahoo” uslugu pretraživanja interneta preko svog servisa “Bing”, dok “Yahoo” obavlja marketing za obje kompanije.

Tompson je rekao da će “Yahoo” uskoro početi da koristi digitalne tragove o navikama svojih korisnika, takozvane “kolačiće”, za personalizaciju sadržaja vijesti koje se predočavaju pojedincima.

On je dodao da će ti podaci pomoći oglašavačima da bolje razumiju na koji način korisnici upotrebljavaju sajt “Yahoo” i da će moći da dobijaju analitičke podatke “u skoro u realnom vremenu”.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *