Počeo sajam turizma u Budvi

Dodajte komentar

Međunarodna turistička berza i Sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo METUBES počeli su u Budvi i trajaće do 21. aprila.

Na najvećoj turističkoj “pijaci” na južnoj jadranskoj obali, hotelijeri, vlasnici privatnih apartmana, restorana i drugih objekata predstaviće svoju ponudu za ljeto 2012. Biće saopštene i cijene ljetovanja kako na crnogorskom primorju tako i u planinskim centrima Crne Gore.

Kako ističu na Jadranskom sajmu, u čijim halama se održava ova manifestacija, osim svih vidova ponude, na Sajmu će biti prezentovani oprema za hotelijerstvo, hotelski softver i inženjering, obrazovne institucije, turistička udruženja, agencije za zapošljavanje, zanatlije, prevoznici, stručni časopisi.

Biće organizovana i berza rada na kojoj će vlasnici hotela, restorana, kafića i drugih ugostiteljskih objekata iznijeti svoje potrebe za sezonskom radnom snagom. U isto vrijeme, zainteresovane firme i pojedinci moći će da sklope ugovore o angažmanu za naredno ljeto.

Već je saopšteno da Crnoj Gori treba za naredno ljeto više od 15.000 sezonaca raznih zanimanja. Nešto više od jedne trećine (oko 6.000) biće angažovano iz Crne Gore, a ostatak iz zemalja regiona, prije svega iz Srbije i BiH.
Najviše se traže konobari, zatim kuvari, sobarice, recepcioneri. Veliki dio sezonaca dobiće posao na najposjećenijoj budvanskoj rivijeri.
Svakako da će najveće interesovanje turističkih agencija, prije svih iz zemalja regiona biti za cijene boravka na južnoj jadranskoj obali, posebno u špicu sezone.

Domaćini kažu da s obzirom na tešku ekonomsku situaciju cijene neće divljati, odnosno da će crnogorska obala biti konkurentna kada su u pitanju zemlje Mediterana, ali i druge turističke destinacije u svijetu.

Izvršni direktor Jadranskog sajma Dragan Bujković kaže da će u organizaciji Crnogorskog turističkog udruženja biti održani internacionalni susreti turističkih asocijacija, na kojima će učestvovati YUTA iz Srbije, UHPA iz Hrvatske, ATAM iz Makedonije, ATARS I UTABIH iz Bosne i Hercegovine.
Poseban segment METUBES-a biće festivali odmora i razonode i kreativne industrije, koji će se održati u hotelu “Splendid”.

U ponudi ekologija
U Budvi će biti održan sajam ekologije i voda, uz razna dešavanja. Organizatori posebno izdvajaju nastup Agencije za zaštitu životne sredine. Ona je pripremila edukativno propagandni materijal, a biće održani okrugli stolovi o važnosti očuvanja prirodnih potencijala Crne Gore.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *