Boksiti dobili novog direktora Milorada Đurovića

Dodajte komentar

Rudnik Boksita od danas ima novog direktora-Milorada Đurovića. Drugih novosti nema za rudare, ali se nadaju da će novo lice donijeti i konkretne akcije. Istog mišljenja je i novoizabrani direktor, iako je, pred njim, čini se, Sizifov posao.

Struje i vode nikšićki rudari nemaju, ali su jutros dobili novog direktora- nekadašnjeg potpredsjednika opštine Nikšić Milorada Đurovića.

Njegovim dolaskom ništa nije rješeno, kaže predsjednik samostalnog sindikata boksita Borisav Bojanović, ali se makar nekim promjenama nadaju.

“Važno da nije Rus, nego naš čovjek. Nadam se da ima iskustvo, koliko znam to je čovjek koji ima blizu 30 godina radnog staža. Nadam se da zna koji su problemi i da će krenuti u rješavanje istih.”

Voda je došla do poda-poručuje Bojanović. Radnici nemaju više strpljenja, platu odavno nijesu vidjeli, a proizvodnja je misaona imenica. Na pitanje da li je hrabrost ući u propalu fabriku, novi direktor Milorad Đurović kaže da je na njemu velika odgovornost, ali ga to ne plaši.

“To je isključivo moja želja i potreba i ljudska i stručna da dam maksimalni napor da uložim i struku i moralne vrijednosti. Najgora i daleko najteža sitacija je kada se ne radi i iz te situacije se ne može ni zahtijevati.”

Iako je tek došao u Boksite, Đurović kaže da sa Vladom, konkretno sa pomoćnikom ministra Predragom Stamatovićem, stalno komunicira, iako rješenja nigdje nema.

“Gospodin Stamatović do sada meni ništa nije obećavao niti smo pričali na temu obećanja. Imam utisak da je spreman da sa predstavnicima Ceaka pronađe neka rješenja.”

Rudari su opet poručili da je 20.april krajnji rok, a ako im se do tada ne isplati februarska plata i dio novembarske-sektor Tunelogradnje obustaviće proizvodnju. Osim toga, radnici traže dvije zimnice, regres i tri plate iz 2010.godine.

izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *