Počeo Kopaonik biznis forum

Dodajte komentar

Tradicionalno savetovanje ekonomista Srbije počelo je danas na Kopaoniku, sa temom “Kako sačuvati budućnost Srbije – ekonomske, poslovne i povezane teme”.

Na ovom skupu brojni predstavnici države, privrede, banaka, ekonomisti, strani ambasadori akreditovani u Srbiji, kao i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija i strani eksperti pokušaće da ukažu na moguća rešenja i ponudiće svoje viđenje problema i kako ga otkloniti.

Organiztaori savetovanja su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporatovnih direktora. Oni očekuju da će sadašnja i buduća vlada Srbije uvažiti ponuđena rešenja stručnjaka za rešavanje ekonomskih problema.

Najavljeno je da će posebna pažnja biti posvećena mogućnostima privrednog oporavka, krizi u evro zoni, uslovima za privlačenje stranih investicija, uslađivanju ekonomske i monetarne politike sa industrijskom politikom, energetskoj politici.

MK grupa, domaćin Kopaonik biznis foruma, sinoć je priredila prijem za učesnike tog skupa. Sala hotela Grand bila je mala da primi sve zvanice, među kojima je i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, koje su želele da razmene prve utiske i očekivanja sa jednog od najvećeg i najznačajnijeg poslovno-ekonomskog skupa u Srbiji tokom godine.

Osim premijera Mirka Cvetkovića, među govornicima će biti i guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, ministar poljoprivrede Dušan Petrović, amabasadori SAD, Nemačke i Rusije u Beogradu, Meri Vorlik, Volfram Mas i Aleksandar Konuzin. Učesnicima Foruma na Kopaniku obratiće se šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, ambasadori NR Kine, Japana i Francuske, Vei Đinghua, Tošio Cunozaki i Fransoa – Gzavije Denio.

Biznis forum će trajati do četvrtka, 8. marta 2012. godine, i okupiće više od 500 učesnika.               poslovnojutro.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *