Vučinić: Ne prodavati Željezaru za manje od 15 miliona eura

Dodajte komentar

Propala su dva oglasa za prodaju Željezare Nikšić pa se na trećem očekuje niža cijena. Potencijalni investitori za sada zaobilaze nikšićku Željezaru u širokom luku.

Bila im je previsoka prva cijena – 30 miliona eura, ali je izgleda previše i 21 milion pa će, kako je  kazao stečajni upravnik Veselin Perisić, treća cijena biti još niža.

Predsjednik sindikata Željezare Janko Vučinić smatra da fabriku ne bi trebalo jeftino prodati.

“Ta najniža cijena može da bude 15 miliona eura jer od toga mogu da se izmire sva dugovanja radnicima Željezare koji su pokrenuli stečaj, ali i dugovanja prema poreskoj upravi“, rekao je Vučinić Anteni M.

Vlasnik Neksana, koji je u Odboru povjerilaca nikšićke Željezare, Miodrag Davidović i pored dobre volje, najvjerovatnije 15. aprila odlazi iz fabrike.

Vlada ne da jeftiniju struju, a Davidović nema sredstava za nastavak proizvodnje.  Janko Vučinić ne vjeruje da će se do sredine aprila pojaviti novi vlasnik. Ako se ipak pojavi, nada se da će pametno iskoristiti uloženi novac.

“Nas u tolikoj mjeri i ne zanima prodajna cijena koliko nas interesuje da budući vlasnik prihvati sve radnike koji su ostali nakon realizacije socijalnog programa, ali i investicioni program jer nama treba ipak fabrika koja će stalno da radi“, objasnio je on.

Predstavnik sindikata vjeruje ipak da Davidović neće lako odustati. Kako kaže, pokrenuo je Željezaru bolje nego iko, a planirao je da ostane tri mjeseca.

“On je 11 mjeseci u Željezari, održava proizvodnju i redovno isplaćuje solidne zarade radnicima. Očekujemo i nadamo se da će Davidović ostati do kraja“, tvrdi Vučinić.

Najgori epilog biće ako se fabrika ugasi. Vučinić je ponovo upozorio da će u tom slučaju, radnici izaći na ulice.

CdM.me /Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *