Nislein: U poluostrvo Luštica uložićemo 1,1 milijardu eura

Dodajte komentar

Projekat na Luštici je najvažniji za našu kompaniju zbog atraktivne lokacije i autentičnosti naselja koje namjeravamo da izgradimo, izjavio je u intervjuu „Danu“ novi izvršni direktor Oraskom divelopmenta Gerhard Nielsen.

Njegova kompanija, kako je dodao, namjerava da do 2025. godine u poluostrvo Luštica investira 1,1 milijardu eura. Trenutno se izvode pripremni radovi i kompetira projektna dokumentacija, dok se početak gradnje ekskluzivnog kompleksa planira krajem tekuće ili početkom naredne godine.

– Generalno, građevinari se uvijek suočavaju sa problemima. U ovom trenutku je poseban akcenat na nepovoljnom finansijskom okruženju. Pošto se tražnja klijenata postepeno mijenja, oprezno pristupamo svakom narednim koraku. Izuzev Luštice jako nam je bitan projekat u švajcarskom Adermatu koji je u završnoj fazi. Za njihovu realizaciju potrebna nam je podrška banaka i drugih partnera, što teže ide nego u predkriznom periodu, rekao je Nielsen.

On je saradnju sa crnogorskom Vladom i opštinom Tivat – ocijenio odličnom.

– Odlična saradnja i maksimalna podrška znače za realizaciju dugoročnih projekata, tim prije što zavisimo jedni od drugih. Predsjednik Opštie Tivat Miodrag Kankaraš je oduševljen projektom i kad smo nailazili na probleme redovno smo ih brzo rješavali, zaključio je Nislein.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *