Ministarstvo finansija: Ruski partner u KAP-u je nekooperativan

Dodajte komentar

Na sjednici Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica KAP nije privaćena odluka o preuzimanju 22 miliona duga prema Dojče banke, jer su predstavnici ruske Centralno-evropske aluminijumske kompanije CEAC glasali protiv.

“Smatramo da je ovakav potez dijela Odbora direktora ima za cilj da nanese štetu Državi i samoj kompaniji, te se odnos ruskog menadžmenta može okarakterisati kao nepartnerski i nekooperativan, posebno ako se ima u vidu da se ispoljava u trenutku kada se rješava pitanje opstanka Kombinata aluminijuma“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva je najavljeno da će vlada Crne Gore, u cilju zaštite državnih interesa, preduzeti sve pravne radnje kako bi bili pozvani odgovornost oni koji su glasali protiv odluke o preuzimanju duga.

“Ministarstvo finansija nastavlja pregovore sa predstavnicima Dojče banke  u cilju iznalaženja modela koji bi omogućio da se izbjegne aktiviranje državne garancije. Razmatramo sve opcije i vjerujemo da ćemo naići na razumijevanje kreditora kako bismo dug preuzeli na najlakši mogući način“, ističu u Ministarstvu finansija.

izvor: cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *