KAP: Potpis na ugovor o preuzimanju 22 miliona eura duga u četvrtak?

Dodajte komentar

Ugovor o preuzimanju 22 miliona eura duga Kombinata aluminijuma prema Dojče banci, koji je Ministarstvo finansija, odnosno crnogorska Vlada usaglasila sa ovom bankom u četvrtak bi trebalo da potpišu i predstavnici KAP-a.

– Tek tada se stiču uslovi za preuzimanje duga i realizaciju odluke koju je nedavno usvojila Vlada i Skupština Crne Gore – saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija u odgovoru na pitanje kada će i definitivno biti završena procedura o preuzimanju dugova prema ovoj banci.

Iz Ministarstva finansija su pojasnili da je taj Vladin resor usaglasio ugovore o preuzimanju duga sa predstavnicima Dojče banke.

– Neophodno je da ugovori budu prihvaćeni i potpisani od strane menadžmenta Kombinata aluminijuma, nakon čega se stiču uslovi za preuzimanje duga i realizaciju odluke koju je usvojila Vlada i Skupština – objasnili su za naš list iz ovog ministarstva.

Vlada i Skupština Crne Gore usvojile su, podsjećaju iz Ministarstva, odluku o preuzimanju duga Kombinata aluminijuma Podgorica prema Dojče banci nakon čega je Vlada preuzela sve aktivnosti koje su neophodne kako bi se potpisao ugovor o preuzimanju duga sa Dojče bankom.

Vlada je, podsjetimo, Kombinatu aluminijuma garantovala i za kredit kod OTP i VTB banke.

Rata od 16 miliona eura kredita prema ovim bankama na naplatu stiže u aprilu.

Velika je vjerovatnoća da Kombinat aluminijuma neće platiti ni ovu ratu, pa će Vlada morati intenzivno da pregovara i oko preuzimanja i ovog duga za koji je garantovala.

Ministar finansija Milorad Katnić nedavno je saopštio da Vlada nastavlja pregovore sa OTP i VTB bankom.

izvor: pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *