Podizanje gotovine bez provizije i na bankomatima Sparkasse bank u BiH i Makedoniji

Dodajte komentar

Korisnici debitne Maestro kartice koju izdaje Erste banka, od sada mogu podizati gotovinu bez naknade i na mreži bankomata Sparkasse bank u Bosni i Hercegovini i u Makedoniji.

Podizanje gotovine bez naknade od ranije je moguće kako na bankomatima Erste banke u Crnoj Gori, tako i na bankomatima još osam članica Erste Grupe u: Austriji (Erste Bank), Hrvatskoj (Erste&Steiermaerkische bank), Češkoj (Česka Sporitelna), Mađarskoj (Erste Bank), Rumuniji (Banca Comerciala Romana), Slovačkoj (Slovenska Sporitelna), Srbiji (Erste Bank) i Ukrajini (Erste Bank). 

Erste banka je u 2011. godini zabilježila rast broja izdatih Maestro debitnih kartica za 24,5 odsto u odnosu na 2010. godinu. Korisnici su u tom periodu ostvarili rast broja transakcija na prodajnim mjestima za 80,07 odsto i rast vrijednosti transakcija za 51,42 odsto.

Rast je ostvaren i u pokazateljima prometa i broja transakcija na bankomatima u Crnoj Gori. U 2011. godini ostvareno je 47,73 odsto više transakcija u odnosu na 2010. Obim (vrijednost) transakcija je u tom periodu porastao za 26,28 odsto.

Erste banka u Crnoj Gori ima mrežu od 21 bankomat, na kojima korisnici mogu podizati gotovinu, dobiti uvid u stanje na svom računu kod Erste banke, promijeniti PIN kod, aktivirati karticu.

Sve kartice koje izdaje Erste banka sadrže čip, kojim se dodatno povećava sigurnost i smanjuje mogućnost zloupotrebe kartica.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *