Bivši radnici Boksita u četvrtak ispred rudokopa

Dodajte komentar

Bivši radnici jamske eksploatacije u nikšićkim Rudnicima boksita koji su prodali radno mjesto i prihvatili socijalni program, njih 28, i koji zbog nepovezivanja radnog staža još uvijek nijesu regulisali penziju iako su stekli sve potrebne uslove, danas su ispred upravne zgrade Boksita organizovali protest.

Njima se pridružio i dio radnika, od njih 300, kojima je penzija zbog nepovezanog radnog staža manja za oko 50 eura.

Radnici su prethodne sedmice najavili ponovno zatvaranje u jamu Bioči stan, u koju su dva puta ulazili, ukoliko im radni staž ne bude povezan i Predragu Stamatviću, vladinom članu Odbora direktora, dali rok do juče.

“Kada smo ušli u jamu bili smo državni neprijatelji, rušioci Vlade. Dokazali smo da smo i tada bili u pravu i kamo sreće da su nas tada poslušali. U četvrtak pozivamo sve radnike da dođu na čaj ispred kapije Seoca u 12 sati, a Stamatoviću moramo da poručimo da nam je dosta obećanja. Neka kaže da li će ispuniti naše zahtjeve i neka obrati pažnju na ove ljude kojima je penzija umanjena za 50 eura. Bićemo ispred jame i vidjećete šta će se tad desiti“, poručio je u ime bivših radnika Boksita Radoman Batrićević.

On nije precizirao šta planiraju za četvrtak ali napominjući da su im podršku dali svi radnici kojima je penzija umanjena.

Iako je privatno obezbjeđenje stajalo na kapijama preduzeća njih oko stotinu je ušlo u krug ispred upravne zgrade kako bi pokazali, kako poručiše, da su i dalje radnici firme dok Vlada ne ruguliše obaveze oko povezivanja radnog staža.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *