Aerodromi uvode sankcije nacionalnom avioprevozniku

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore su prinuđeni da izmijene način naplate putničkog servisa za odlazeće putnike na letovima avio-kompanije Montenegro Airlines MA, te će putnici gotovinom na šalterima plaćati aerodromske takse.

“Dosadašnji način naplate putničkog servisa kroz avio kartu, u ukupnom iznosu od 15 eura, biće zamijenjen plaćanjem u gotovini na šalterima prilikom registracije putnika na aerodromima u Podgorici i Tivtu, počev od 25. marta ove godine“, saopšteno je CdM-u iz Aerodroma Crne Gore.

Iz Aerodroma Crne Gore kažu da je nakon što su iscrpili druge mogućnosti, primorani na uvođenje načina naplate putničkog servisa u gotovini, zbog činjenice da avio-kompanija Montenegro Airlines već duži period ne vrši prenos sredstava koja pripadaju Aerodromima na ime naplaćene naknade za putnički servis.

“Neizmirivanjem navedenih potraživanja u iznosu od preko devet i po miliona eura, koja predstavljaju dominantan dio prihoda aerodromskog preduzeća, ugrožava se poslovanje i likvidnost Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore“, saopšteno je iz te kompanije.

Aerodromi Crne Gore će na ovaj način obezbijediti pretpostavke za nastavak aktivnosti na unaprjeđenju preporučenog nivoa sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja, kao i uslova za pružanje kvalitetnog i profesionalnog servisa korisnicima svojih usluga.

“Molimo putnike, i pored činjenice da je riječ o nepopularnoj mjeri, za razumijevanje razloga zbog kojih je donijeta navedena odluka. JP Aerodromi Crne Gore će preduzeti sve nužne aktivnosti prilikom naplate putničkog servisa u gotovini na svim letovima Montenegro Airlinesa, kako ne bi ugrozili očekivanu efikasnost usluga putnika u skladu sa profesionalnim standardima“, zaključuju u Aerodromima  Crne Gore.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *