Rješenje za radnike Boksita iduće sedmice?

Dodajte komentar

Savjetnik premijera Predrag Stamatović kaže za Antenu M da se još ne zna kako će biti riješen problem zaposlenih u nikšićkim Boksitima, ali vjeruje da će do kraja naredne sedmice situacija biti jasnija. Rudarima je prije četiri dana istekao rok za uplatu radnog staža. Za sad su odustali od zatvaranja u jamu, ali podsjećaju da su spremni i na to.

– Nadamo se da ćemo u toku iduće nedjelje naći neko rješenje. Sve što bi dalje rekao je stvar poslovne politike tako da stvarno ne mogu ništa drugo da kažem. To su stvari koje se bukvalno tiču poslovanja preduzeća i ne mogu te neke planove iznositi, kazao je Stamatović.

Dva mjeseca dobijaju isti odgovor kažu rudari. Njihov predstavnik Ratko Čvorović kaže da strpljenja više nemaju.

– Dali smo mi njemu nedjelju dana, od četvrtka kada smo se čuli,a onda je on rekao da će za najviše 2-3 do 5 dana sve riješiti. A mi smo mu rekli neka bude i sedam samo da izadje sa rješenjem. Ali eto izgleda se on još nije dogovorio u vezi tih para.

Sačekaće da 7 dana prođe, ali Čvorović napominje da nije isključeno da će se zatvoriti u jamu. Tamo je kaže, barem bezbjedno.

– Pojačali su nam obezbjeđenje. Sada ide kombi, ranije su bila dvojica na po jedan kop i pred jamu, a sada ide pun kombi. I mislim da imamo dvije-tri patrole policije.

Na pitanje da li postoji drugi način da ukažu na svoje muke, Čvorović kaže da ih samo novac može spasiti, jer nema platu, a ima stambeni kredit i objekat pod hipotekom.”Ako nas prevari ne preostaje nam ništa drugo. Ne postoji drugi način da ih natjeramo osim tog.”

Podsjetimo, već devet mjeseci 28 bivših rudara iz Nikšića, koji su prije godinu i po prodali radno mjesto i napustili preduzeće, čeka povezivanje radnog staža kako bi dobili penziju.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *