Malerba: KAP ne plaća redovno račune, EPCG može da prekine isporuku struje

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgrica KAP ne plaća redovno račune za isporučenu električnu energiju i pored činjenice da im je cijena, za 25 eura po MWh, znatno niža od tržišne i cijene koju plaćaju domaćinstva, saopštio je danas izvršni ditektor Elektroprivrede EPCG Enriko Malerba.

On kaže da je iznenađen informacijom koju je saopštio predsjednik odbora direktora KAP Aleksej Kuznjecov, da ta kompanija izmiruje obaveze prema dobavljačima i redovno plaća obaveze za utrošenu električnu energiju.

“U skladu sa trojnim ugovorom EPCG, KAP-a i Vlade Crne Gore, naša kompanija, u trenutnoj situaciji, ima pravo da prekine isporuku električne energije”, tvrdi Malerba.

Prema njegovim rijećima EPCG nema nikakvog razloga da prihvati bilo kakvu odgovornost za poslovanje KAP-a ali, suočeni sa ovom ozbiljnom situacijom, EPCG će preduzeti sve potrebne radnje kako bi zaštitili svoje interese.

“Iduće sedmice Odbor direktora EPCG će analizirati situaciju i odlučiti o daljim potezima jer dug KAP-a predstavlja ogroman problem za EPCG i veliku prepreku za dalji razvoj elektroenergetskog sektora u Crnoj Gori«, najavio je Malerba.

On kaže da je dug Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Elektroprivredi Crne Gore EPCG za isporučenu električnu energiju dostigao rekordnih 32,6 miliona eura.

“Samo u 2011. godini taj dug je povećan za 19 miliona eura dok u 2012. godini  ta kompanija nije izmirila obaveze za utrošenu energiju u vrijednosti od 3,7 miliona eura. Iz te kompanije nam je saopšteno da neće biti u mogućnosti da plate ni februarsku fakturu čime bi dug, za samo za prva dva mjeseca tekuće godine, bio povećan za sedam miliona eura”, naglasio je Malerba.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *