Luksuzni hotel “Bolići” trebali da završe prije dva dana

Dodajte komentar

Da je po planu, ekskluzivni hotelski kompleks „Bolići”, za koji je prvi put kamen-temeljac položen još 2006. godine, bio bi svečano otvoren prije dva dana, kada je i rok za završetak radova.

Na tabli pored gradilišta koja je postavljena 7. decembra 2009. godine, kada je po ko zna koji put najavljivan početak gradnje hotela, lijepo piše da je rok završetka radova 28. februar 2012. godine. Najpoznatije rupa u gradu, sva je prilika, moraće da sačeka nove investitore.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Glavni grad želi da raskine ugovor sa kompanijom “Bolići” jer je očigledno da su italijanski biznismeni probili sve rokove oko početka izgradnje hotela. Kao potencijalni investitor izgradnje hotela pominje se konzorcijum firmi sa kojima je povezan počasni generalni konzul Crne Gore u Libanu dr Marvan Pol Kebe.

Kebe je, kako saznajemo, veoma zainteresovan za izgradnju hotela iza zgrade Radio-televizije Crne Gore, ali će prije početka radova, njegov potencijalni partner – Glavni grad, najprije morati da raskine ugovor sa firmom “Bolići invest”, čiji je vlasnik Paolo Bolići.

Kompleks bi koštao 125 miliona

Počasni konzul je nedavno darivao Glavni grad sa 10.000 eura, namijenjenih za ublažavanje posljedica nedavnih vremenskih nepogoda. On će krajem mjeseca boraviti u glavnom gradu i početi konkretnije razgovore sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom oko preuzimanja posla izgradnje ekskluzivnog hotela.

Član Odbora direktora preduzeća “Societa Italo Montenegrina Investimenti”, čiji su osnivači Glavni grad i “Bolići invest”, Zoran Erceg, kazao je juče našem listu da o pomenutoj situaciji “ništa ne zna”.

Gradonačelnik Mugoša je u svojim medijskim istupima krajem 2010. godine, kazao da će se na Bolićija čekati još dva mjeseca, ali je taj rok produžen, te je na kraju ostalo da se sredinom tekuće godine konačno riješi sudbina “rupe” sa pet zvjezdica iza RTCG.

Ekskluzivni hotelski kompleks, kako je ranije najavljivano iz Glavnog grada, koštao bi oko 125 miliona eura, koje je trebalo da ulože Italijani. Glavni grad bi u tom poslu učestvovao sa 13.000 kvadrata zemljišta i komunalija. Početak gradnje hotela najavljen je krajem 2005. godine, ali se u međuvremenu ispostavilo da za “Bolići” nije urađena ni projektna dokumentacija, te da je izvođač bio izabran da gradi objekat koji, zapravo, i ne postoji. Građevinska dozvola za objekat izdata je 24. novembra 2008. godine.

Prostorno-planskom dokumentacijom, pomenuta lokacija je odabrana kao najbolje mjesto za hotel, a u projekat je trebalo da bude uključena i Evropska investiciona banka. Prema ranijim informacijama, menadžment hotela trebalo je da bude povjeren poznatom hotelskom lancu “Meriot”.

Vrtoglavica od luksuza

Prema projektu, neizgrađeni hotelski kompleks bi imao tri bloka ukupne površine oko 67.000 kvadrata.

U bloku B je planirana kongresna dvorana sa 300 mjesta i pratećim sadržajima, površine 800 kvadrata, komercijalno-poslovni prostori i panoramski restoran na krovu kongresne sale od 730 kvadrata.

U suterenu bi se nalazila diskoteka, površine od oko 2.350 kvadrata. U dvospratnom bloku C predviđen je kazino na 3.000 kvadrata, a u podzemlju bi trebalo da bude smještena garaža na 19.000 kvadrata. Projektom je planirana i izgradnja velnes centra sa bazenom.

izvor: vijesti.me, foto: montenegro-today.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *