Ozborn: Britanija ostala bez para

Dodajte komentar

Britanska vlada ostala je bez para i ne može da priušti smanjenje poreza, niti dodatne troškove, izjavio je britanski ministar finansija Džordž Ozborn.

On je dodao da je malo toga što koaliciona vlada može da uradi kako bi stimulisala ekonomiju. Ozborn je istakao da je, zbog lošeg stanja javnih finansija, najveća nada za ekonomski rast u podsticanju biznisa i zapošljavanju radnika.

“Britanska vlada je ostala bez novca jer je sav potrošen tokom dobrih godina. Novac, investicije i radna mjesta treba da dođu kroz privatni sektor”, istakao je Ozborn.

Podaci iz Ministarstva finansija od prošle nedjelje ukazuju da nije prikupljena očekivana suma u državnom budžetu i da postoji prijetnja da će vodeći biznismeni i preduzetnici napustiti Britaniju.

Ozborn je rekao da se opire pritiscima da preda još 17,5 milijardi funti od poreskih obveznika kako bi pomogli zemljama Evropske unije u krizi.

On je ocijenio da Evropa još nije “odriješila kesu” i preduzela mjere kako bi pomogla samoj sebi tokom dužničke krize. Dok se to ne dogodi Britanija neće davati dodatna sredstva Međunarodnom monetarnom fondu, naglasio je Ozborn, prenose agencije.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *