Loše vrijeme za prodaju Željezare

Dodajte komentar

Loše je vrijeme za prodaju Željezare Nikšić jer je situacija u regionu i svijetu takva da su investitori obazrivi kada su u pitanju nove investicije, smatra ekonomski analitičar Vasilije Kostić.

“Opšte je poznata situacija u Željezari ali i u regionu i svijetu da se investitori ponašaju konzervativno, pesmistični su i ovo je loše vrijeme za prodaju. Kada sve to saberemo, smatram da će se teško naći kupac za tu nikšićku fabriku”, kazao Kostić.

U Sindikatu Željezare smatraju da Vlada Crne Gore treba da se umiješa u izbor novog vlasnika fabrike.

“Nama ne treba neko ko će da kupi Željezaru pa da je »sveže u staro gvožđe« i preproda, treba da nastavimo da proizvodimo čelik. Mislim da je Železera još uvijek značajna za privredu Nikšića i cijele Crne Gore i svi treba da doprinesemo da se ne ugasi«, istakao je predsjednik Sindikata Janko Vučinić.

Juče je stečajna uprava ove fabrike  raspisala tender za prodaju cjelokupne imovine nikšićke Željezare.

Početna cijena je 21 milion eura, što je devet manje nego na prošlom tenderu.
Zainteresovana preduzeća i pojedinci za kupovinu Željezare treba da dostave prijave i dokaz o uplati deset odsto depozita od početne prodajne cijene.

Na prodaju je cjelokupna imovina Željezare i to zemljište, građevinski objekti, postrojenja i oprema.

Stečajni upravnik Veselin Perišić odlučio se za prodaju putem licitacije jer je to, kako je kazao, potpuno transparentan način prodaje za koji nije bilo potrebno odobrenje Odbora.

Oglas će trajati do 22. marta, dok će javno nadmetanje biti održano 26. marta u Privrednom sudu u Podgorici.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *