Protest građana u Podgorici odgođen za 25 februar

Dodajte komentar

Umjesto 18 februara protest građana biće najvjerovatnije održan  posljednjeg vikenda u februaru nakon što se vremenske prilike stabilizuju,saopšteno je iz MANS-a.

“Imajući u vidu trenutno stanje, postoji mogućnost da protesti, na kojem očekujemo još veći odaziv građana, budu održani posljednjeg vikenda u februaru, nakon što se stabilizuje vrijeme, kako bi omogućili i građanima sa sjevera da nam se pridruže”, saopštili su iz MANS-a.

MANS, Unija slobodnih sindikata i Studentska unija uveliko pripremaju novi protest.

Organizatori su za naredni protest planirali više događaja pod zajedničkim motom “Oni bi fotelje, mi autobuska sjedišta”, koji imaju za cilj prikupljanje novca za prevoz onih građana koji će iz drugih gradova doći na protest u Podgoricu.

“U tom cilju biće organizovane aukcije slika i ručno pravljenog nakita, amaterske fudbalske utakmice, karaoke i književne večeri, kao i tematske žurke za mlade, gdje će posjetioci umjesto ulaznica plaćati jedno sjedište u autobusu”, objasnili su iz MANS-a.

Prva karaoke žurka će biti organizovana 13. februara, a nakon toga i aukcija slika koje su donirali umjetnici kako bi pomogli obezbjeđivanje prevoza za građane koji to ne mogu da priušte.

Građane Podgorice, kako su najavili predstavnici MANS-a, očekuju i zanimljivi performansi, koji će ukazati na ključne probleme u crnogorskom društvu i animirati ih da dođu na februarski protest.

Organizatorima su se već javili brojni pojedinci i privrednici koji su donirali materijale potrebne za organizaciju protesta.

U MANS-u je formiran centar za volontere u koji se mogu javiti svi oni koji žele na neki način da pomognu organizaciju protesta.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *