Budva vodi “bitku za život”

Dodajte komentar

Opština Budva trenutno vodi pravu „bitku za život“. U 107 sudskih sporova koji se protiv nje vode, traži se više od 30 miliona eura odštete po raznim osnovama.

Eventualne po Opštinu negativne presude bi ionako finansijski iznemoglu, nekada najbogatiju crnogorsku opštinu, odvele pravo u ambis.

I dok one koji tuže Budvu zastupaju najmoćnije crnogorske advokatske kancelarije, već dokazane tokom mnogih sudskih procesa, dotle „čast“ Opštine brane tri pravnika zaposlena u Sekretarijatu za pravnu zaštitu, koji se svakodnevno suočavaju sa po nekoliko sudskih predmeta koje treba pripremiti.

Da li su ovi postupci “zlatna koka” za sve one koji bi mogli kroz sudske procese naplatiti i ono što im ne pripada, ili su zaista bivša opštinska rukovodstva radila kako ne treba, ne poštujući ugovorene obaveze, utvrdiće sud, ali je sigurno da je imovina metropole turizma sada zaista dovedena u pitanje.

Mnogi od sudskih procesa koji traju i više od tri decenije, sada su došli na naplatu, a novca u opštinskoj kasi, koja je govoto dvije godine pod blokadom Prve banke, nema ni za lijek.

Nekoliko već pozitivnih sudskih presuda u korist građana, „teških“ nekoliko milion eura čeka naplatu, a još nekoliko sudskih višemilionskih procesa, kako saznaju „Vijesti“ čeka skoru presudu.

izvor: vijesti.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *