Izgradnja nuklearke na Skadru odložena do daljnjeg

Dodajte komentar

Planovi o izgradnju nuklearne elektrane u Skadru su odloženi,dok se ne utvrdi njen potecijalni uticaj na životnu sredinu,saopštio je danas u Podgorici albanski premijer Sali Beriša.

„Ja vjerujem da je energija iz nuklearni najčistija i najisplativija energija,ali dešavanja u Fukušimi su nametnula potrebu razmatranja ovog stava. Naša cjelokupna oblast je podložna tektonskim pomjeranjima, tako da ovaj projekat stoji na čekanju sve dok nauka ne da svoje mišljenje i odgovor i odluči sva pitanja u vezi sa tim“,kazao je Beriša.
Prije  zajedničke konferencije premijera Albanije i Crne Gore,ambasadori dvije zemlje potpisali su Sporazum o određivanju zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon i granične tačke Vranić-Ćerem.

Taj sporazum,kako kaže premijer Crne Gore Igor Lukšić predstavlja važnu pretpostavku za funkcionisanje budućeg puta od Plava do Podgorice.

„To je jedan od tri putna pravca koji se intenzivno unapređuju, a sve sa ciljem značajnoj poboljšanja infrastrukture, u cilju intenziviranja ekonomske saradnje naših zemalja“, ocijenio je Lukšić.

Beriša je najavio da će budući veliki projekat Albanije i Crne Gore biti da Evropi serviraju zajednički turistički kompleks Prokletija, za koje je kazao da predstavljaju planine veličanstvene ljepote, kakvih nema u Evropi.

„Danas se zovu Prokletije, a siguran sam da će u bliskoj budućnosti upravo turisti, koji su izgleda dali to ime u prošlosti, nazvati ih  blagoslovenim planinama“, smatra Beriša.
izvor: Bankar

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *