Poslanici u Crnoj Gori bankama duguju više od milion eura

Dodajte komentar

Poslanici u Skupštini Crne Gore duguju bankama više od milion evra, a najviše su kreditno zaduženi poslanici vladajuće Demokratske partije socijalista.

Za razliku od prosječne mjesečne zarade građana, koja je u decembru prošle godine iznosila 484 evra, plate narodnih predstavnika u Skupštini se kreću od 850 do 2.000 evra, prenose crnogorski elektronski mediji.

Od 34 poslanika Demokratske partije socijalista njih čak 18 vraća kredit, dok najmanje zaduženih ima u opozicionoj Socijalističkoj narodnoj partiji, gdje je od 16 poslanika samo pet kreditno zaduženo.

Rekorder po kreditnom zaduženju je predstavnik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, koji ima četiri kredita ukupne vrijednosti 200.000 evra.

“Do grla sam u ratama. Jedva uspijevam da se izborim sa njima. Nekako se provlačim sa poslaničkom platom, a pomaže mi i brat iz Amerike. Mjesečno dajem blizu 2.000 evra. Sve mi je pod hipotekom, pa mi se pri pominjanju kredita zavrti u glavi”, rekao je Zenka, čija poslanička plata iznosi 1.250 evra.

On kaže da je kredite utrošio na renoviranje kuće i pomoć prijateljima.

izvor: capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *