UniCredit Banka proglašena za najbolju banku za finansiranje trgovine u Srbiji

Dodajte komentar

Više od 1.500 međunarodnih kompanija je učestvovalo u godišnjem istraživanju koje je sproveo časopis za biznis i finansije, Juromani (Euromoney), sa ciljem da se izabere najbolji pružalac usluga kada je u pitanju finansiranje trgovine.

Prema ovom istraživanju UniCredit je zauzela 5. mesto na svetu, dok je istovremeno svrstana u vodeće tri banke u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE). UniCredit je, pored toga, proglašena za „Najbolju trejd fajnans banku“ u Italiji i u 5 zemalja CIE-e, uključujući i Srbiju, što predstavlja značajan korak napred u poređenju sa prošlom godinom.

Pored Italije, ova prestižna nagrada pripala je UniCreditovim ćerkama bankama u Češkoj Republici, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Slovačkoj.

Snažna globalna mreža, upravljanje rizicima, mogućnost obavljanja elektronskog finansiranja trgovine i poznavanje tržišta u razvoju bili su samo neki od značajnih faktora koji su doprineli ovoj odluci glasača. Kao najznačajnije razloge za izbor UniCredita možemo svakako da izdvojimo izuzetne rezultate ostvarene u sledećim kategorijama: dokumentacija za finansiranje trgovine, finansijski lanac za snabdevanje i mogućnost strukturiranog finansiranja trgovine.

Federiko Giconi, CEO UniCredita je izjavio:

– Počastvovani smo izborom za jednu od najinovativnijih i najefikasnijih pružalalaca „trejd fajnans“ usluga na svetu. Ponosni smo što možemo da pružamo usluge kompanijama koje posluju na globalnom nivou, bez obzira na njihovu veličinu. Činjenica da smo među najboljim igračima na globalnom tržištu kada je ovaj deo poslovanja u pitanju, predstavlja još jedan primer na koji način UniCredit može da pomogne kompanijama u svim fazama njihovog razvoja, rasta i napretka; nijedna druga velika banka ne može da ponudi klijentima tako snažnu mrežu komercijalnog bankarstva u Zapadnoj i Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Marko Bolđani, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita je izjavio:

– U stanju smo da našim klijentima ponudimo sve proizvode u vrednosnom lancu što svakako dokazuje i činjenica da nam je nagrada dodeljena na nekoliko naših domaćih tržišta. Ponosni smo na to što su klijenti prepoznali naše napore, a naročito u oblasti dokumentarnog trgovanja u kojoj UniCredit postavlja standarde na tržištu sa jednom od najsavremenijih multi bankarskih elektronskih platformi na svetu.

izvor: rast.rs

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *