Microsoft planira reorganizaciju, otpuštanja

Dodajte komentar

Microsoft Corp. planira restrukturirati marketing, a to bi moglo dovesti do otpuštanja stotina zaposlenih, tvrde upućeni izvori.

Plan još nije gotov i mogao bi se promijeniti, rekli su, ali broj otpuštenih vjerovatno neće dosegnuti hilajde, javlja Bloomberg. Prvi koraci mogli bi biti najavljeni u idućih mjesec dana.

Promjene će eliminisati preklapanja u poslovima i pomoći kompaniji da odgovori na prijetnje od strane Applea, Googlea i Amazona, koji sve više odvlače Microsoftove korporativne klijente. Izvršni direktor Steve Ballmer smatra da kompanija ne dobija dovoljno od milijardi koje godišnje troši na marketing, rekli su isti izvori.

Microsoft je u fiskalnoj 2011., koja je završila 30. juna, potrošio 13,9 milijardi dolara na prodaju i marketing, 5,5 posto više nego godinu dana ranije. Iz Microsofta su rekli da imaju 25 hiljada zaposlenih na tim poslovima, ali nisu precizirali koliko ih se bavi marketingom. Kompanija ukupno ima oko 90.000 stalno zaposlenih.

Promjene bi moglo uključivati prebacivanje nekih koji se bave tehnološkim marketingom na inženjerske poslove, otpuštanje onih koji nemaju potrebne vještine ili njihov posao rade drugi, te promjene u organizaciji marketinga i njegovom odnosu prema ostatku kompanije, rekli su isti izvori.

izvor: bankamagazine.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *