Gegaj: Sve je bilo po pravilima

Dodajte komentar

Direktor brokerske kuće Bull and Bear Pavle Gegaj smatra da nema ništa loše u tome što je Komisija za hartije od vrijednosti KHOV odlučila da obustavi saldiranja transakcijama MIG-a radi kontrole, sve dok god to ne remeti neke osnovne principe na kojima počiva tržište kapitala.

Preko ove brokerke kuće prošle sedmice prodato je oko šest odsto akcija fonda za zajedničko ulaganje MIG za 708.521 eura.

“Siguran sam da u transakcijama naših klijentata Komisija neće naći ništa sporno, jer ni mi sami, kao prva instanca kontrole, ne bi dozvolili da se realizuju transakcije koje nisu u skladu sa pravilima i propisima”, kazao je Gegaj.

Akcije su 21. decembra prodali manjinski akcionari okupljeni oko vlasnika Zetagradnje Blagote Radovića, a kupac je bila slovenačka firma KD KAPITAL DOO. To je ujedno bila i najveća transakcija te nedjelje.

KHOV je u ponedjeljak donijela rješenje o privremenoj obustavi saldiranja transakcija MIG-a zbog sumnje da je prilikom prodaje dijela akcija ovog fonda došlo do zloupotrebe na tržištu kapitala.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *