Neizvjestan nastavak proizvodnje u Željezari

Dodajte komentar

Neizvjesno je da li će nikšićka Željezara nastaviti proizvodnju jer im danas ističe ugovor sa kompanijom Neksan. To je za radio Antenu M saopštio stečajni upravnik Veselin Perišić koji strahuje da bi zaposleni u Željezari mogli uskoro da se nađu na Birou rada.

«Mi nismo odustali od dogovora a svjesni smo da bi najgori scenario bio da sve ovo bacimo u vodu i da ne dođe do proizvodnje. U tom slučaju, ne bismo mogli da izbjegnemo situaciju da ovo radnika što je ostalo završe na Birou a svi napori, načinjeni da bi kompanija ostala na nogama bi propali.»

Kompanija Neksan je voljna da ostane u Željezari ali je problem to što ne mogu da nabave neophodna finansijska sredstva, objašnjava Perišić.

«I dalje postoji volja Neksana da se poslovna saradnja nastavi ali treba razumjeti tu kompaniju. Zaista su spremni da založe i svoju imovinu, i dobru volju i energiju ali takva je situacija kod banaka da je teško doći do kapitala.»

U Željezari nije riješena ni pravna situaciju što dodatno sve otežava, objašnjava Perišić i dodaje da odluka Apelacionog suda, po žalbi MNSS-a na odbijanje plana reorganizacije i proglašenja bankrota – još nije stigla.

izvor: portalanalitka.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *