“Zavarovalnica Triglav” i “Triglav Grupa” zadržavaju “A” rejting

Dodajte komentar

Vodeća kreditna rejting agencija “Standard & Poor’s Ratings Services” objavila je juče da je već četvrtu godinu zaredom, “Zavarovalnici Triglav” i “Triglav Grupi” potvrđen “A” dugoročni rejting i rejting za finansijsku snagu, navedeno je u saopštenju “Triglav grupe”

U isto vreme “Pozavarovalnica Triglav Re”, još jedan od članova Grupe, je uspela da zadrži kreditni rejting “A”, kako potvrđuje S&P. Obema kompanijama je dodeljena stabilna srednjeročna perspektiva, što ponovo ukazuje na to da je “Triglav Grupa” vodeća finansijsko – osiguravajuća grupa u Sloveniji i među tržišnim liderima jugoistočne Evrope.

Uprkos kreditnom rejtingu Slovenije čija ocena je za jedan stepen niža, “Triglav Grupa” je, i pored teških ekonomskih uslova, zadržala visoki kreditni rejting.

– U vreme kada se mnoge kompanije i države suočavaju sa gubicima prouzrokovanim finansijskim turbulencijama u globalnoj ekonomiji, posebno mi je drago što smo uspeli održati naš rejting “A”. Ovo je dokaz da smo na pravom putu i da dosledno sprovodimo strateške ciljeve zacrtane do 2015. godine – izjavio je Matjaž Rakovec, predsednik Upravnog odbora “Zavarovalnce Tigar”.

izvor: ekapija.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *