Wiener Stadtische investira u budućnost djeteta

Dodajte komentar

Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica a.d. potpisalo je ugovor sa evropskom bankom matičnih ćelija, Cryo Save, i time postalo prvo životno osiguranje u Crnoj Gori koje će svim budućim roditeljima obezbijediti da zavještaju matične ćelije svojih beba u ovoj banci, kroz novi 3D program.

Interesovanje javnosti za deponovanje matičnih ćelija raste sa razvojem nove grane – regenerativne medicine i sa novim saznanjima koja iz dana u dan proširuju polje upotrebe matičnih ćelija u liječenju bolesti. 

Wiener Stadtische osiguranje je, kroz novi 3D paket životnog osiguranja, obezbijedilo osiguranje djece uz koje se ostvaruje popust na cijenu usluge deponovanja matičnih ćelija preko Monte-Cell d.o.o., lokalne kompanije Cryo Save-a.

“Mi smo prepoznali značaj zavještanja matičnih ćelija i dogovorili saradnju sa evropskom bankom matičnih ćelija Cryo Save, koja ih deponuje u Belgiji i Holandiji. U ovoj banci se čuvaju uzorci iz 38 zemalja Evrope, Azije i Afrike. Ukupna cijena za prikupljanje, transport i obradu ćelija i čuvanje u prvih 20 godina iznosi 1.780 eura. Zaključivanjem 3D programa osiguranja ostvaruje se ušteda od 160 eura na cijenu deponovanja matičnih ćelija, kao i popust od 20 odsto na iznos premije osiguranja u prvoj godini, a dodatno i mogućnost oslobađanja od plaćanja premije u posljednjoj godini osiguranja. Raspolaganje matičnim ćelijama, do punoljetstva djeteta je u rukama roditelja, a nakon toga sva prava prelaze na dijete čije su ćelije deponovane, a čije čuvanje može da se prolongira i nakon 20 godina“, kazao jeLjubo Mitrović, direktor Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica a.d.

Program životnog osiguranja – 3D je jedinstven zbog toga što ga je moguće zaključiti odmah po rođenju djeteta, čime je ono, sve do svoje 19. godine života, obezbijeđeno
osnovnim paketom osiguranja koje ima štedni karakter.

Po isteku ovog perioda, 3D prelazi u mješovito osiguranje života. Akumuliranim sredstvima osiguranik može raspolagati sa punih 20 godina.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *