KAP: Danas skupština akcionara

Dodajte komentar

Skupština akcionara Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), na kojoj bi trebalo da bude predstavljen treći partner i strateški investitor fabrike, biće održana danas.

U javnosti se kao treći partner najviše pominje indijska kompanija JSW, milijardera Sajjan Jindal i akcije je za nju navodno kupovao grčki biznismen Petros Statis, posredstvom kompanije Adcapital, što Vlada nije potvrdila.

Skupština akcionara će se održati u velikoj sali upravne zgrade KAP-a u deset sati i biće zatvorena za javnost.

Na dnevnom redu je usvajanje izvještaja o poslovanju za 2009. i prošlu godinu, kao i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta KAP-a.

Biće razmatrano i razrješenju revizora za prošlu i izbor novog za ovu godinu. Na dnevnom redu je razrješenje i imenovanje članova Odbora direktora KAP-a.

Na Skupštini će biti utvrđena i visina naknade za članove Odbora direktora.

Prema konsolidovanom izvještaju o poslovanju KAP-a za prošlu godinu, ta kompanija je ostvarila dobit od 47,87 miliona EUR. Radi se o prikazanom dobitku u knjigama KAP-a do kojeg je došlo nakon prošlogodišnjeg otpisivanja više od 100 miliona EUR dugova.

Vlasnici KAP-a su država i CEAC sa po 29,36 odsto akcija, a Adcapital ima oko 15 odsto. Na CK zbirnom kastodi računu 1 je oko 3,1 odsto akcija. Podravska banka ima 2,18 odsto, hrvatski investitor Miroslav Jeličić 1,77 dsto, a na CK zbirnom kastodi računu 5 je 1,12 odsto akcija.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *