Srbija: Banca Intesa potpisala ugovore sa dobavljačima Fijata

Dodajte komentar

Banca Intesa Beograd potpisala je, pod okriljem matične grupacije, ugovore sa ključnim dobavljačima Fijata, italijanskim kompanijama SIGIT SpA i HT&L Fitting SpA, saopštila je danas ta banka.

Ugovor sa kompanijom SIGIT SpA iz Italije podrazumijeva kreditiranje izgradnje pogona za proizvodnju plastičnih dijelova za Fijatova vozila u Srbiji u iznosu od 6,5 miliona evra.

Finansiranje izgradnje fabrike za sveobuhvatno sklapanje točkova za Fijatova vozila na domaćem tržištu i nabavka opreme i instalacija u ukupnom iznosu od 2,6 miliona evra predviđeno je ugovorom Banca Intesa i kompanije HT&L Fitting SpA. Oba ugovora podrazumijevaju dugoročni zajam na rok od 10 godina, navodi se u saopštenju.

„Sveukupni oporavak i podsticanje razvoja domaće privrede dominantni je činilac u realizaciji uspješnog poslovanja Banca Intesa. U skladu sa takvim poslovnom filozofijom, Banca Intesa kontinuirano prepoznaje i podržava progresivne investicije od velikog značaja za zajednicu u kojoj posluje. Vjerujem da ćemo kroz ove projekte  dati doprinos razvoju automobilske industrije i još važnije, otvoriti nova radna mjesta, stvarajući plodno tlo za dalji napredak domaćeg tržišta“, izjavio je Marko Kapelini (Marco Capellini), zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Banca Intesa.

Kompanija SIGIT SpA iz Italije, sa  otvorenim predstavništvom u Srbiji, jedan je od pet ključnih dobavljača dijelova za Fijatova vozila. Osim firme u Italiji, SIGIT SpA ima proizvodni pogon u Turskoj, Rusiji i Poljskoj gdje kompanija Fijat proizvodi automobil Fijat Panda.

SIMEST, investicioni fond italijanske vlade imaće udio od 49 odsto u ogranku ove firme u Srbiji. Prihodi Grupe u 2010. godini iznosili su 44 miliona evra, dok je profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije iznosio 3,9 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Kompanija HT&L Fitting SpA je lider u pružanju sveobuhvatnih usluga sklapanja točkova u Italiji i ključni dobavljač Fijata Poljskoj.

izvor: emg.rs

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *