Reforma BiH bankarstva na putu ka EU

Dodajte komentar

U Sarajevu će sutra biti održan okrugli sto pod nazivom “Reforme BiH bankarstva na putu ka EU” čiji cilj je predstavljanje uloge komercijalnih banaka u primjeni novog regulatornog okvira za bankarsku superviziju zasnovanog na riziku, kao i značaja kontinuirane komunikacije između bankarskog sektora i bankarskih regulatora.

Tokom okruglog stola biće riječi o aspektima regulatorne reforme bankarskog sektora i njegovog institucionalnog razvoja, nalazima stanja bankarskog sektora u odnosu na predložene reforme, kao i ulozi udruženja banaka u procesu reformi bankarskog sektora.

Okrugli sto organizuju Projekat Američke organizacije za međunarodni razvoj (USAID), Partnerstvo za unapređenje ekonomskih reformi (PARE) i Udruženje banaka BiH.

Vlada SAD do danas je, prvenstveno posredstvom USAID-a, obezbijedila više od 1,5 milijardi dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku BiH.

Okrugli sto biće održan u hotelu “Holidej in” u Sarajevu sa početkom u 9.30. časova. Uvodni govor će održati vršilac dužnosti direktora Misije USAID u BiH Aler Grubs, najavljeno je iz USAID-a.

izvor: capital.ba

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *