Montekargo remontom povećao vrijednost imovine za 20 miliona eura

Montekargo je već najavio ugovor o novom poslu, prevoz automobila, čija realizacija treba brzo da uslijedi, a što će znatno uticati na rast finansijskog poslovanja Društva. Ovih dana u toku su pregovori o transportu kontejnerskih vozova i nadamo se da će se i taj posao preusmjeriti preko Luke Bar, navode iz Montekarga. 

Kompanija Montekargo AD je povećanjem obima posla prevazišla krizu izazvanu štrajkom radnika Rudnika boksita i problema sa prevozom bakra u Eas vagonima, koja je prijetila da ugrozi finansijsko poslovanje tog društva, piše DAN.

Kako su za Dan saopštili predsjednik Odbora direktora Miroslav Brajović i izvršna direktorka Dušanka Dragojević, povećanje obima poslovanja i transportnih prihoda uvećani su za 130 odsto u julu i 149 odsto u avgustu.

Kako se dodaje, zbog problema u nabavci vagona i kontejnera još uvijek u cjelosti nije vraćen transport koncentrata bakra, ali, kako saopštavaju iz ove kompanije, očekuju da se brzo reguliše i taj sektor poslovanja.

Na naše podsjećanje da je tadašnje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva poslovodstvu Montekarga dalo šestomjesečni rok da konsoliduje poslovanje iz te kompanije naglašavaju da “izmirenjem tekućih obaveza i zarada zaposlenima u roku dokazali smo da Montekargo ima kapaciteta da se suoči sa problemima kroz adekvatna rješenja.

– Montekargo je već najavio ugovor o novom poslu, odnosno prevoz automobila čija realizacija treba brzo da uslijedi, a što će znatno uticati na rast finansijskog poslovanja društva. Ovih dana u toku su pregovori transporta kontejnerskih vozova i nadamo se da će se i taj posao preusmjeriti preko Luke Bar navode iz Montekarga.

Kako navode, sprovođenjem Plana optimizacije voznih sredstava, čime je remontovano pet lokomotiva prethodnih godina, ta kompanija je povećala procjenu svoje imovine za 20 miliona eura.

Planom optimizacije voznih sredstava povećan je na maksimalan nivo ispravnosti vozni park čime smo zagarantovali opstanak na tržištu i zdravu konkurenciju privatnim operaterima. U ovom trenutku sa visokim stepenom ispravnosti voznih sredstava u mogućnosti smo da pokrenemo uključivanje u interoperabilnost i izlazak u susret drugim željezničkim društvima usljed nedostatka lokomotiva. Takođe, bitno je pomenuti da je društvo remontom povećalo procjenu imovine društva sa 16 na 36 miliona saopštili su iz tog preduzeća.

 

Slični Članci