EPCG: Konsultant je izabran po zakonu

Dodajte komentar

Konsultant u procesu objedinjavanja EPCG i Rudnika uglja Pljevlja, izabran je u skladu Zakonu o javnim nabavkama,saopšteno je iz energetske kompanije.

“U skladu sa pozivom, i Zakonom, izabran je konzorcijum Zagrebačke banke, članice UniCredit grupe, advokatske kancelarije Moravčević- Vojnović i KPMG Beograd. Taj konzorcijum je kao savjetnik, o čemu je javnost već informisana, uradio studiju tehničko-ekonomske izvodljivosti spajanja pljevaljskog Rudnika uglja i Elektroprivrede“, kažu u EPCG.
Kako tvrde Elektroprivreda je dobila saglasnost od Direkcije za javne nabavke o pokretanju i sprovođenju postupka za izbor najpovoljnije ponude konsultatnta ,nakon čega su proslijedili poziv za dostavljanje ponuda na adrese osam renomiranih grupa: ING Commercial Banking, Deutche Bank AG, BNP Paribas, KBC Securities NV, UniCredit – Zagrebačka banka d.d., UBS Deutchland AG, Societe General i CitiGroup.

Iz energetske kompanije tvrde da su  pripremljena sva potrebna dokumenta kao i modeli mogućeg spajanja dvije komanije.

“Sada je na akcionarima da odluče o ovim prijedlozima savjetnika, kao i o dinamici sprovođenja prijedloga“, poručuju iz  EPCG.

Ranije danas, iz Nove srpske demokratije je saopšteno da studija o ekonomskoj opravdanosti spajanja Elektroprivrede (EPCG) i pljevaljskog Rudnika uglja, koja je koštala 630 hiljada eura  ne nudi ništa novo,  zbog čega u toj partiji sumnjaju da se radi o korupciji.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *