MBA: Glas biznisa moraju svi da čuju

Dodajte komentar

Montenegro Biznis Alijansa MBA želi da, podstičući crnogorski biznis, prilagodi poslovni ambijent njegovim potrebama, jer, kako su istakli, glas biznisa moraju da čuju svi.  

“Neophodno je da oni koji su aktivni učesnici u biznisu shvate veliki značaj svog glasa. Čini se, nijesu ni oni sami dovoljno svjesni koliko je značajno to što rade za čitavo društvo. Svi oni koje se bave biznisom zapošljavaju i obezbjeđuju zarade za svoje zaposlene, obezbjeđuju poreze i doprinose za državu i njenu socijalnu politiku (za penzionere, bolesne, nezaposlene i dr.), obezbijeđuju reinvestiranje (proširivanje svog biznisa) i time uvećavaju  bruto društveni proizvod  države”, ističu u MBA.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sve ovo, ističu oni,  govori da je biznismen izuzetno društveno korisna kategorija, štaviše društvena kategorija koja je neophodna za opstanak bilo koje države.

“Ako nema biznisa, nema profita, nema poreza, a onda nema ni socijalne politike, niti novca kojim država može da se finasira. Istina, postoji tu još jedan izvor iz kojeg država može da finasira penzionere, nezaposlene i druge kategorije društva koje nijesu iz sektora biznisa: zaduživanje. Ali da li je ovo prava opcija i koliko dugo je moguće primjenjivati? Pošto ljudi iz biznisa postaju sve više svjesni značaja svog sopstvenog glasa, pitanje je kako ga artikulisati na način da ga svi drugi čuju, posebno kreatori politika koji oblikuju biznis ambijent. Kada radnici hoće da se čuje njihov glas oni se udružuju u sindikate, kada države hoće da se čuje njihov glas udružuju se u razne alijanse”, naglašavaju u MBA.

Prema njihovim riječima, da bi se čuo glas biznisa neophodno je udruživanje u biznis alijanse.

“Glas biznisa je najvažniji glas u jednom društvu. To je tako od nastanka moderne države i tako će uvijek biti dok god ona postoji. Zbog toga, Montenegro Biznis Alijansa insistira na neophodnosti poštovanja glasa biznisa u kreiranju ekonomskih politika. Jer, na kraju, bez biznisa ne bi se imalo ni  što kreirati”, zaključuju u MBA.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *