Jandreoski: Aerodromi će tokom ove godine ostvariti 85 odsto prihoda u odnosu na 2019. godinu

Dodajte komentar
Aerodrom Tivat

Aerodromi Crne Gore će tokom ove godine ostvariti 85 odsto prihoda u odnosu na rekordnu 2019. godinu, saopštio je izvršni direktor, Goran Jandreoski.

“Tokom prošle godine smo dostigli 65 odsto prihoda u odnosu na rezultat iz 2019. godine. Plan za ovu godinu, mada se suočavamo sa situacijom u Ukrajini, je da bude 85 odsto. Za nas je bilo iznenađenje da smo tokom prošle godine zabilježili 50 odsto više letovau generalnoj avijaciji i privatnim letovima”, rekao je Jandreoski u intervjuu za njemačku Aviation TV.

Jandreoski optimistična očekivanja temelji na dobrim signalima sa Zapada.

“Poslednje istraživanje NTO i Ministarstva ekonomskog razvoja pokazalo je da su turisti iz zemalja Beneluksa više zainteresovani da posjete Crnu Goru nego njihove tradicionalno omiljene destinacije poput juga Francuske ili Španije”, naveo je Jandreoski.

On je podsjetio da, osim standardnih partnera, od prošle godine funkcioniše redovna linija sa Kazahstanom i da se sada privode kraju pregovori sa Saudijskom Arabijom.

Jandreoski je objasnio da od ukupnog broja turista koji posjete Crnu Goru, njih 85 odsto stiže avionom na međunarodne aerodrome u Podgorici i Tivtu. Ipak, jedan manji dio, kako je dodao, u Crnu Goru dolazi preko dubrovačkog aerodroma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *