Odložena i 17.vanredna Skupština akcionara Rudnika uglja Pljevlja

Dodajte komentar

Zbog nedostatka kvoruma juče je odložena sedamnaesta vanredna skupština akcionara Rudnika uglja, na kojoj je trebalo da se raspravlja o pomoći rudarima koji su bez riješenog stambenog pitanja otišli u penziju. Kako je saopšteno iz informativne službe Rudnika, bord direktora će donijeti odluku o zakazivanju nove ili o novom terminu za održavanje neodržane sjednice. 

– Sedamnaesto vanredno zasjedanje skupštine akcionara odloženo je zbog nedostatka kvoruma – saopšteno je iz Rudnika uglja.

Nezvanično smo saznali da na sjednicu nijesu došli predstavnici većinskih vlasnika, odnosno Vlade Crne Gore, italijanske kompanije A2A, koja u svom vlasništvu ima oko 42 odsto akcija i predstavnici kapitala Aca Đukanovića, koji je vlasnik 11 odsto rudničkog kapitala. Sjednici su prisustvovali samo predstavnici manjinskih akcionara.

Vrijedi podsjetiti da je bord direktora donio odluku o izdvajanju milion i osamsto hiljada eura za rudare koji su otišli u penziju bez stana, ali da bi se taj novac isplatio u naredne tri godine i na šest rata, saglasnost treba da da skupština akcionara. (dan.co.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *