Azerbejdžanski investitori zainteresovani za ulaganja u lučku priverdu

Dodajte komentar

Budući da osnovu ekonomije Azerbejdžana čine naftna i gasna industrija,  investitori su pokazali najviše intersovanja za ulaganja u lučku privredu  i željezničku infrastrukturu. Tim povodom, na sastanku je razgovarano o privatizaciji Kontejnerskih terminala i generalnih tereta Bar kao i Brodogradilišta Bijela koje je već remontovalo brodove sa zastavom Azerbejdžana“, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Investitori iz Azerbejdžana zainteresovani su za ulaganja u lučku privredu, ocijenjeno je tokom sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Andrije Lompara i delegacije Azerbejdžana predvođenu generalnim direktorima kompanija AZERTRANS i AZERPETROL, koja boravi u višednevnoj posjeti Crnoj Gori.

Lompar je investitore upoznao sa politikom Vlade u sektoru lučke privrede, kao i mogućnostima ulaganja.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju terminala za tečne terete kao i potencijalima željezničkog prevoza za čije je restrukturiranje u poslednjih par godina uloženo 170 miliona eura.

Komapanija AZERTRANS osnovana je 2000. godine od strane AZPETROL naftne kompanije,  za potrebe pretovara i transporta nafte. Kompanija nudi usluge špedicije prevoza nafte i naftnih derivata.

Osnovna djelatnost AZPETROLA je maloprodaja i veleprodaja goriva. Ova kompanija samo  u Bakuu o posjeduje 79 benzinskih stanica. (cdm.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *