CBCG: Počinje akcija “Nedjelja štednje”

Dodajte komentar

Predstavnici Centralne banke Crne Gore (CBCG) i 11 komercijalnih banaka potpisali su danas sporazum o realizaciji akcije Nedjelja štednje, u kojoj će djeci, rođenoj u tom periodu, biti poklonjeno po 400 EUR.

»Akcijom Nedjelja štednje djeci rođenoj u prvoj sedmici novembra čiji roditelji otvore štednu knjižicu kod jedne od poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 EUR”, saopštili su predstavnici CBCG na konferenciji za novinare. Oni su dodali i da poslovna banka za koju se roditelji odluče uz štednu knjižicu poklanja još 200 EUR.

Guverner CBCG, Radoje Žugić, kazao je da je to jedini marketinški element te banke i dodao da su inicijativu prihvatile sve komercijalne banke.

»Štednja kao generator rasta i razvoja je ono za šta se svi zalažemo, a njena promocija predstavlja našu osnovnu funkciju, to jest promociju finansijske stabilnosti«, naveo je Žugić.

On je rekao da kod komercijalnih banaka to znači promociju štednje i nastavak vraćanja povjerenja u banke budući da taj trend postoji posljednjih godinu.

»Mališanima koji će se roditi u tom periodu želim siguran korak u sigurniju budućnost, bankama nastavak procesa revitalizacije, a CBCG finansijsku stabilnost«, poručio je Žugić.

On je na predlog jednog od predstavnika banaka da se sedmica štednje poveća na dvije, rekao da će razmotriti tu mogućnost kako bi što više novorođenčadi dobilo tu privilegiju.

Akcija se organizuje u saradnji sa Crnogorskom komercijalnom bankom, Atlasmont, NLB Montenegro, Prvom, Hipotekarnom, Hypo Alpe Adria, Erste, Podgoričkom, Invest Bankom Montenegro, Komercijalnom bankom Budva i First Financial.

Roditelji štednu knjižicu mogu otvoriti samo kod jedne od tih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenog djeteta.

CBCG akciju, koja počinje u ponedjeljak i traje sedmicu, organizuje osmu godinu za redom, a u nju je uloženo, kako kažu njeni predstavnici, više od 100 hiljada EUR.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *