Telemach Hrvatska od 1. jula poskupljuje za 7,2 odsto, koristi indeksnu (inflatornu) klauzulu

03.02.2022.,Petrinja - Otvaranje nove balon sportska dvorane,a vrijednost ove investicije je oko 1,2 mil.kuna. O znacenju ovog projekta govorili su petrinjska gradonacelnica Magdalena KOmes, komercijalni direktor Telemacha Mislav Galler, tajnik RK Petrinja Slaven Kodecka i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Hrvatski Telemach ove godine “prati” telekomunikacione firme A1 Hrvatska i Hrvatski Telekom (HT), koji su ove godine već najavili primjenu indeksne klauzule na cijene.

Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. jula ove godine primjenjivati ​​indeksnu klauzulu od 7,2 odsto za povećanje iznosa paketa mjesečne naknade definisane službenim cjenovnikom, potvrdili su  Hini iz te telekomunikacione kompanije.

Reč je o prilagođavanju cijena godišnjoj stopi inflacije na osnovu indeksne klauzule, na osnovu koje Telemach, kao i ostali telekomi, imaju mogućnost da jednom godišnje usklade cijene sa prosječnom godišnjom stopom inflacije od prošle godine. Ova stopa je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), 2023. godine iznosila 8 odsto.

Iz Telemacha su objasnili da u skladu sa Opštim uslovima poslovanja, zbog inflatornih pritisaka, od 1. jula 2024. godine primjenjuju indeksnu klauzulu i iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa usklađuju sa stopom inflacije za 2023. godinu.

“Istovremeno, povećanje od 7,2 odsto koje je uveo Telemach niže je od prosječne godišnje stope inflacije koja je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2023. godini iznosila 8 odsto. Uprkos ovoj korekciji cijena, Telemach nastavlja korisnicima pružati 10 do 20 odsto jeftiniju cijenu za većinu svojih usluga, donoseći im vrhunsku tehnologiju i najbolje korisničko iskustvo“, odgovorili su iz ove kompanije.

Povećanje se odnosi na iznose mjesečnih naknada tarifnih paketa definisanih službenim cjenovnikom, a u SMS poruci poslanoj korisnicima, iz Telemacha navode i da to “ne omogućuje raskid ugovora bez naknade”, te da se pogodnosti na koje korisnici imaju pravo nastavljaju u skladu sa ugovorenim uslovima. Korisnici sada više ne mogu raskinuti ugovor s tim telekomunikacionim provajderom za svoj paket bez naknade, jer su na to pravo imali početkom 2023., kada je prvi puta uvedena ta mogućnost za telekomunikacione firme.

Izvor: Hina

Podijeli ovaj članak