Projekat kompanije VHM Development: Grade kondo hotel na Žabljaku

Kompanija VHM Development, vlasništvo Vedrana Roćenovića i Nataše Matijašević, planira izgradnju kondo hotela sa depadansom sa četiri zvjezdice na Žabljaku, navodi se u dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine. Investitor je, naime, podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, koji je uradio Green Environment Services, Marine Spahić.

U dokumentu piše i da su za objekte izdati urbanističko-tehnički uslovi i da je glavni državni arhitekta dao saglasnost na idejno rješenje objekata, koje je uradio studio A12 project Slobodana Petrovića.

Izgradnja kompleksa planirana je u zahvatu DUP-a Žabljak, na urbanističkim parcelama UP 230b i 230c, a koje se sastoje od više katastarskih parcela. Vlasnik zemljišta od 1.803 kvadrata je investitor. Planiran je objekat ukupne površine 3.227,53 kvadrata, sa dvije podzemne etaže, prizemljem, dva sprata i potkrovljem. Uz ovaj objekat predviđeno je i 18 parking mjesta, dok je ostalo parkiranje predviđeno u javnoj garaži. Hotel će u prizemlju imati restoran sa 228 sjedećih mjesta i terasu.

Projektom je predviđeno da hotel ima 35 soba i devet jednosobnih apartmana. U podrumskim etažama su smještene tehničke i servisne prostorije i garaža.

Depandans će se graditi na parceli od 1.432 kvadrata i, takođe, će imati dvije podzemne etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Predviđena bruto građevinska površina je 2.548 kvadrata. U prizemlju će biti spa centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, dvije saune, parno kupatilo, đakuzi i drugi sadržaji u funkciji spa zone. Depandans će imati 31 sobu, četiri studio apartmana i četiri jednosobna apartmana. U podrumskim etažama su tehničke i servisne prostorije i garaža.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak