Rađenović: Đeljošaj obećao da će predložiti raskid ugovora za Sveti Stefan; najavljenih protesta neće biti

Foto: Media Biro

Član Savjeta MZ „Sveti Stefan“ Blažo Rađenović kazao je nakon sastanka koje su predstavnici te mjesne zajednice imali danas u Podgorici sa potpredsjednikom Vlade Nikom Đeljošajem, da su dobili čvrsta uvjerenja da će informacija ministarstva na čijem je on čelu, a odnosi se na raskid ugovora oko zakupa grad hotela „Sveti Stefan“ ići na sljedeću sjednicu Vlade zakazane za narednu sedmicu.

„Nakon toga sledeća instanca je Skupština Crne Gore“, kazao je „Vijestima“ Rađenović.

On je naveo da je tema sastanka bio je ugovor između Vlade i kompanije „Adriatic properties“ oko zakupa grad hotela „Sveti Stefan“.

„Potpredsjedniku Vlade izložili smo zaključke sa sjednice Savjet MZ „Sveti Stefan“, a odnosili su se da do 1. maja bude otvoren hotel „Sveti Stefan“ što nije ispoštovano, drugi zaključak je bio da se do 15. juna pokrene procedura za raskid ugovora jer zakupac ne poštuje ugovorenu obavezu i treći zaključak je bio da pošto niko nam od institucija nije odgovorio da se ide u proces protesta“, naglasio je Rađenović.

Prema njegovim riječima dobili su čvrsta uvjeravanja od potpredsjednika Vlade Đeljošaja da će informacija u tom pravcu ići na narednu sjednicu Vlade.

„U međuvremenu mi ćemo sve to pratiti. Ukoliko sve ovo bude išlo ugovorenom dinamikom mi ćemo imati protest podrške ispred Skupštine Crne Gore gdje ćemo podržati tu incijativu da se idue u pravcu raskida ugovora. Mi nećemo blokirati 22. juna blokadu kružnom toka na ulazu u Budvu, kako smo zakazali, nakon što smo dobili ovakva uvjeravanja od potpredsjednika Vlade, kako bi se Sveti Stefan vratio upravljaljčkoj strukturi države Crne Gore“, naglasio je Rađenović.

Kako je za Media biro kazala predstavnica te MZ Dragana Kaženegra Stanišić Sveti Stefan je u veoma nezahvalnoj situaciji već četiri godine, a plaže u okruženju nisu u adekvatnom režimu.
“Ohrabreni smo sastankom sa ministrom Đeljošajem. Nadamo se jednoj pravilno formulisanoj, konkretnoj informaciji koja će ići ka Vladi Crne Gore, da će ta informacija biti adekvatno razmatrana, usvojena i da će se krenuti ka razrješenju dugogodišnjeg problema”, kazala je ona.
Kako je saopštila nakon sastanka ovo je još jedna prilika institucijama da na adekvatan način pristupe problemu u kome sa našla njihova MZ.
Potpredsjednica MZ Sveti Stefan Slobodanka Kentera kazala je za Media Biro da se najavaljeni protesti u Budvi za sada neće održati.
“Nakon ovog sastanka mišljenja smo da se ovaj problem može riješiti bez pomenutog protesta. Sačekaćemo dalje odluke Vlade i Skupštine. Ono što sada mogu poručiti je da će građani Budve doći ispred Skupštine kako bi pozdravili odluku o konačnom riješenju ovog zaista velikog pitanja za cijelu Crnu Goru a naročito za nas mještane”, rekla je Kentera.

Podijeli ovaj članak