Azijska tržišta: Nervozna trgovina, u fokusu inflacije u Indiji

Azijsko-pacifička tržišta smanjila su dobitke nekoliko sati nakon otvaranja danas, jer su dionice na Wall Streetu posrnule preko noći, pri čemu je Dow Jones Industrial Average prekinuo osmodnevni pobjednički niz.
Ulagači u Aziji procjenjuju brojke inflacije u Indiji. Podaci objavljeni u ponedjeljak pokazuju da je indeks potrošačkih cijena porastao za 4,83% na godišnjem nivou, što je gotovo u skladu s 4,8% očekivanja ekonomista koje je anketirao Reuters.

Saopštavanje inflacije u Indiji trebalo bi da bude objavljeno kasnije tokom dana. Podaci Banke Japana pokazali su da je korporativna inflacija bila stabilna u poređenju sa godinama ranije, ali su uvozne cijene prošlog mjeseca skočile od 6,4% u odnosu na prošlu godinu, najvjerojatnije zbog oštrog pada jena.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu ostao je nepromijenjen, smanjivši se u odnosu na raniji dobitak od 0,6%, dok je indeks CSI 300 u kontinentalnoj Kini poništio rast i trgovao se za 0,14% niže. Japanski Nikkei 225 i širi Topix trgovali su oko ravne linije. Južnokorejski Kospi pao je za 0,1%, dok je Kosdaq s manjom kapitalizacijom ojačao za 0,9%. S&P/ASX 200 u Australiji pao je 0,4%.

Izvor: Seebiz

Podijeli ovaj članak