Walmart nastavlja sa smanjivanjem broja zaposlenih

Walmart otpušta stotine pozicija u korporativnim odjeljenjima i traži od većine zaposlenih koji su radili iz svojih domova da se vrate u kancelarije, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na saznanja insajdera.

U međuvremenu, od radnika u manjim kancelarijama američkog maloprodajnog giganta u Dalasu, Atlanti i Torontu zatraženo je da se presele u druga centralna čvorišta, kao što su korporativno sjedište u Bentonvilu ili centrala u Hobokenu.

Walmart će i dalje dozvoljavati osoblju, kojima opis posla to dozvoljava, da radi na daljinu sa skraćenim radnim vremenom, sve dok većinu svog radnog vremena ipak provode u kancelarijama, navodi se u izvještaju.

Maloprodajni lanac je zapošljavao približno 2,1 milion radnika do 31. januara 2024. godine, prema aktuelnim regulatornim.

Kompanija je preduzimala korake da smanji svoju radnu snagu i rekla je u aprilu prošle godine da očekuje da će oko 65 odsto njenih prodavnica biti automatizovano do kraja fiskalne 2026. U februaru 2023. Walmart je zatvorio tri svoja tehnološka čvorišta u SAD i zamolio stotine radnika da se presele u druge gradove kako bi zadržali posao.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak