AMM Menadžer godine u velikim preduzećima: Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One

Branko Mitrović je osnovne i master studije završio je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, a zvanje mastera poslovne administracije stekao je na Cotrugli poslovnoj školi. Završio je programe na Londonskoj, INSEAD i Harvard poslovnoj školi.

Branko je postao izvršni direktor kompanije One Crna Gora jula 2019. godine. Bio je član Upravnog odbora Telenora Crne Gore, a kao izvršni direktor korporativnih poslova u Telenoru Srbije radio je četiri godine. Karijeru je započeo u kompaniji Mobtel 1998. Godine i bio na nekoliko upravljačkih pozicija u sektoru finansija i korporativnih poslova u Telenoru Srbije. Od 2011. godine obavljao je dužnost direktora veleprodaje, a od 2014. do 2016. godine vodio je Telenorovu firmu u Crnoj Gori – MNNews.

Kao izvršni direktor One Crna Gora, ponosan je na svoj razvojni put, gdje je korak po korak od početne pozicije u kompaniji, znanjem, trudom i zalaganjem stigao do liderske. Vjeruje da su ljudi pokretačka snaga svakog biznisa, a da je zadatak lidera da zaposlenima obezbijedi okruženje u kojem će moći da ostvare svoje pune potencijale. Rad od 25 godina u telekomunikacijama doživljava kao privilegiju jer je to, kako kaže, uzbudljiva industrija čija je glavna odlika dinamičnost.

Branko je član Odbora direkora Savjeta stranih investitora Crne Gore, kao i CEO Foruma Asocijacije menadžera Crne Gore. Prošle godine dobio je specijalno priznanje ovog udruženja za doprinos menadžmentu i uvođenju kompanijskih standarda po mjeri djece i porodice.

Branko vjeruje da su u poslovnom ambijentu priznanja važna jer postavljaju standarde, ali da je prava vrijednost za tim zapravo u onome što naučimo dok trčimo svoju trku.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospodinu Branku Mitroviću, nagradu – Menadžer godine u velikim preduzećima, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak