Addiko banka i njeni zaposleni ponovo u zajedničkoj humanitarnoj akciji

Addiko banka i njeni zaposleni donirali su 2.400 eura Fondaciji “Budi Human”. Sredstva su sakupljena učešćem Banke i njenih zaposlenih na tradicionalnom Addiko humanitarnom prazničnom marketu.

Značajnu sumu sredstava koju su zaposlelni uspjeli prikupiti ovom prilikom, Banka je duplirala, pa će ukupan iznos biti uplaćen na opšti račun Fondacije, odakle se sredstva raspodjeljuju djeci podjednako, za podršku u liječenju, rehabilitaciji i drugoj neophodnoj medicinskoj pomoći.

Prilikom posjete članova Fondacije “Budi human” Addiko Banci, predsjednik Upravnog odbora, Christoph Schoen, istakako je važnost društvene odgovornosti svake kompanije i njen uticaj na održivost i njen razvoj.

“Koncept održivosti je u fokusu našeg poslovanja, a njegova uspješnost zavisi od cjelokupnog opsega vrijednosti kompanije, i načina na koji mi u Addiko banci te vrijednosti živimo zajedno sa našim zaposlenima. Ovo je još jedan gest kojim potvrđujemo društvenu odgovornost kao naše strateško opredjeljenje, te nastavljamo da kontinuirano gradimo Banku koja je pravi primjer pozitivnih promjena u društvu.”

“Nama je jako drago da postoje ovakve inicijative i da postoje kompanije koje na ovaj način razmišljaju. Ovo je jako važno ne samo u smislu prikupljanja sredstava za liječenje djece kojima su ta sredstva potrebna, već i dijelu davanja primjera drugima i širenja empatije i brige prema onima kojima je ta pomoć potrebna” – izjavio je osnivač Fondacije, Goran Jovanović, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji.

“Humanitarne akcije i praznični marketi koje organizujemo zajedno sa našim zaposlenima sada su već postali obavazan dio godišnjeg kalendara. Svake godine imamo odličan odziv udruženih Addiko volontera i humanista i s ponosom mogu reći da smo ove godine prikupili rekordan iznos donacija do sada. Sa željom da ovaj naš mali doprinos pomogne velikoj borbi koju djeca i njihovi roditelji vode za bolju budućnost zahvaljujem našim Addiko humanistima na još jednom gestu brige o zajednici.” – poručila je Nataša Milović, ekspert za korporativne komunikacije u Addiko banci.

Addiko volonterski klub (Addiko Cares Club) broji oko 30 stalnih članova, ali angažuje i okuplja sve Addiko zaposlene u različitim prilikama, sa ciljem da doprinese razvoju stabilnog društva, pomaže zajednicu i razvija humanost, solidarnost i toleranciju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak