Sjutra u Tivtu počinje ESG Adria Samit, očekuje se više od 600 učesnika

Dodajte komentar

U srijedu 24. aprila u Tivtu, u Crnoj Gori, počinje regionalni ESG Adria Samit, koji će od 24. do 26. aprila, pod sloganom “Djeluj sada za održivo sutra” okupiti brojne ugledne zvanice iz regiona i svijeta, predsjednike država, predstavnike regionalnih vlada, svjetski prepoznate eksperte, brojne regionalne kompanije i međunarodne partnere.

ESG Adria Samit organizuju Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, i pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore.

“ESG Adria Samit će tokom tri dana trajanja skupa, u Tivtu ugostiti više od 600 učesnika, predstavnika više od 250 kompanija i organizacija, kao i više od 100 svjetski poznatih govornika. Čast nam je što će ESG Adria Samit ugostiti brojne zvaničnike i delegacije iz Evrope i svijeta, pa će u okviru prve zvanične posjete, a na poziv predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, samitu prisustvovati predsjednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar”, saopštila je Biljana Braithwaite (Biljana Brejtvejt), izvršna direktorica Sustineri Partners i osnivačica ESG Adria Samita.

Na ESG Adria Samit dolazi Federika Mogerini, rektorka Koledža Evrope (College of Europe), Dunja Mijatović, bivša komesarka za ljudska prava u Savjetu Evrope, Tim Reid, izvršni direktor UK Export Finance, britanske agencije za finansiranje izvoza, što je i prva posjeta predstavnika ove institucije regionu Zapadnog Balkana, kao i predstavnici vlada iz regiona, brojni poslovni lideri i međunarodni partneri.

ESG Adria Samit je postao i mesto na kome se grade partnerstva i sa kog potiču regionalne inicijative, posebno u oblasti zelene tranzicije i održivih finansija, od značaja za Crnu Goru i sve zemlje regiona. Fokus ovogodišnjeg samita je i saradnja i evropska budućnost regiona, energetska tranzicija, uloga mladih i inovacija u službi ubrzanja implementacije ESG agende u našem regionu.

“Ljudi su najveći kapital ovog regiona i zato će brojne diskusije biti usmjerene na održivi razvoj, sprečavanje “odliva mozgova” i veće uloge mladih u ekonomskoj tranziciji društva, ali i na napredne tehnologije, vještačku inteligenciju  i značaj ESG standarda u privlačenju investicija u Adria regionu, naglasila je Brejtvejt.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *