Ivanović: Tržište osiguranja u Prvom kvartalu 2024. poraslo 12,6%

Dodajte komentar

U organizaciji Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore i Crnogorskog aktuarskog društva počeli su, u hotelu Avala u Budvi, II crnogorski dani osiguranja, konferencija pod nazivom  “Novi horizonti osiguranja ”.

Konferenciju, koja je okupila više od 100 registrovanih učesnika,  zvanično je otvorio predsjednik Skupštine NBOCG, izvršni direktor Generali osiguranja Dejan Bajić, koji je istakao da se nada da će teme koje su izabrane da budu u fokusu biti dovoljno inspirativne da navedu na pitanja i dalji dijalog. Bajić je predložio i izrazio sigurnost da će svi u ova dva dana staviti po strani pripadnost kompanijama i da će razgovarati prvenstveno kao djelatnici osiguranja o djelatnosti osiguranja.

Učesnike konferencije pozdravio je i predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore Marko Ivanović, koji je iznio niz aktuelnih i značajnih i uporednih podataka na temu « Crnogorsko tržište osiguranja». Prema nizu parametara, pa i činjenicom da je u Prvom kvartalu 2024. na polju osiguranja zabilježio rast čak od 12,6% – očekivano je da se nastavi dalji rast tržišta osiguranja u Crnoj Gori.

Predsjednica Crnogorskog aktuarskog društva (CAD) Nataša Janičić, je na otvaranju kazala da CAD postoji na ovom tržištu šest godina.

“Za ovo, rekla bih, veoma  kratko i ujedno veoma izazovno vrijeme CAD je izgradilo mnoga partnerstva. Tako je ovo društvo postalo pridruženi član Evropskog aktuarskog Društva i Međunarodne asocijacije aktuara, ima saradnju sa organizacijom Aktuari svijeta i Udruženjem osiguravača Crne Gore. Cilj uspostavljanja partnerstava ove vrste jeste razvoj i promocija aktuarske struke i struke osiguranja, širenje znanja iz ovih oblasti i stvaranje najbolje prakse”, zaključila je Janičić.

Na prvom panelu, «Pogled na budućnost osiguranja» učešće su uzeli prvi ljudi osiguravajućih kuća u Crnoj Gori: Branko Barjaktarović, direktor Agencije za nadzor osiguranja,  Matjaž Božić,  glavni zzvršni direktor Lovćen osiguranja, Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja, Dejan Bajić, izvršni direktor Generali osiguranja Montenegro, Milivoje  Popović, iz Uniqa osiguranje Crna Gora i Ivan Lero, izvršni direktor Grawe neživotno osiguranje a moderator panela bio je Boris Šaban, direktor Nacionalnog Biro osiguravača Crne Gore .

Na dvodnevnoj  Konferenciji, osim iz Crne Gore,  učešće će uzeti i eminentni eksperti  iz regiona i Velike Britanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *