Raspopović u Tokiju: Japanski investitori da ulažu u crnogorsku privredu

Dodajte komentar

Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Milisav Raspopović boravi u posjeti Tokiju, gdje se sastao sa ambasadorom i generalnim komesarom za izložbu EXPO u Ministarstvu vanjskih poslova Japana Kodijem Hanedom, kao i počasnim konzulom Crne Gore u Japanu i predsjednikom Daido grupe Seigom Handijem.

“Crna Gora izuzetno cijeni napore koje Japan preduzima u cilju uspješne organizacije izložbe koja će naredne godine biti održana u Osaki”, kazao je Raspopović.

Na sastanku je ocijenjenio da izložba predstavlja priliku za dodatnu promociju i afirmaciju Crne Gore, naročito u ovom dijelu svijeta.

Raspopović je ocijenio da je kredibilitet japanskih investitora u Crnoj Gori, ali i šire, potvrđen upravo na primjeru Daido metala.

Izrazio je očekivanje da će i druge japanske kompanije, vođene ovim pozitivnim iskustvom, započeti poslovne aktivnosti u Crnoj Gori.

Raspopović i Handi su se dogovorili da zajedničkim naporima nastave da rade na promociji Crne Gore i stvaranju poslovnih mogućnosti za japanske investicije u crnogorsku privredu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *