CBCG nagradila najbolje biznis ideje učenika SEŠ „Mirko Vešović“

Dodajte komentar

Tradicionalno školsko takmičenje učenika za najbolju biznis ideju podgoričke Srednje ekonomske školeMirko Vešović“ održano je danas pod generalnim pokroviteljstvom Centralne banke Crne Gore.

Odlukom žirija, u čijem je sastavu bila i predstavnica Centralne banke Crne Gore, prvu nagradu u iznosu od 500 EUR osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo.

Riječ je o ideji za efikasno upravljanje otpadom, putem aplikacije koja bi obezbjeđivala mapiranje lokacija za odlaganje smeća, odnosno putem pružanja usluge odnošenja smeća i drugog otpada privatnim i pravnim licima direktno sa njihovih lokacija, bilo na poziv ili na osnovu pretplate.

Drugu nagradu u iznosu od 400 EUR osvojila je ekipa drugog razreda u sastavu Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše sa biznis idejom Ski map aplikacije, dok su treću nagradu od 300 EUR osvojile učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković uz mentorsktvo Adrijane Mugoše za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.

Centralna banka Crne Gore je obezbijedila ukupni nagradni fond, a u cilju jačanja finansijske edukacije.

CBCG kontinuirano djeluje na podizanju finansijske pismenosti posebno među djecom i mladima, i stimuliše ih u sticanju znanja, stavova i vještina u oblasti preduzetništva, kao važnog segmenta ekonomskog razvoja

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *