Udruženje turističkih agencija: Cjenovnici da se donose najkasnije do novembra

Dodajte komentar

Udruženje turističkih agencija Crne Gore podržavaju inicijativu Nacionalnih parkova Crne Gore da zadrže cijene ulaznica na istom nivou kao prošle godine.

“Ova mudra odluka predstavlja korak u pravom smjeru jer će omogućiti stabilnost i predvidljivost kako turističkim agencijama, tako i posjetiocima nacionalnih parkova”, ističe Udruženje turističkih agencija Crne Gore.

Udruženje turističkih agencija Crne Gore takođe podržava napore Nacionalnih parkova da istovremeno održe konkurentne cijene ulaznica i unaprijede turističku ponudu zemlje.

“Smatramo da je to ključno za održavanje atraktivnosti Crne Gore kao turističke destinacije, privlačenje novih posjetilaca i osiguranje da se postojeći turisti vraćaju”, ističu.

Međutim, dodaju, kao što smo vidjeli iz negativnih primjera prošle godine na primjeru Nacionalnih Parkova i Cetinja i ovogodišnjeg na primjeru Kotora, gdje su cijene ulaznica i taksi povećane tek pred samu sezonu, takve prakse ne samo da mogu izazvati negativne reakcije kod turista, i naših turističkih partnera već takođe značajno otežavaju poslovanje turističkih agencija.

“Stoga, apelujemo na sve relevantne institucije i učesnike u kreirenju turističke ponude, da na kraju ove godine donesu cjenovnike koji će važiti za sledeću sezonu, najkasnije do novembra i sajma turizma u Londonu, kada se već sklapaju aranžmani za sledeću godinu. Ovo bi omogućilo turističkim agencijama i posjetiocima da imaju jasnu sliku o očekivanim troškovima i planovima, te bi unaprijedilo transparentnost i stabilnost u turističkoj industriji Crne Gore”, ističe Udruženje turističkih agencija Crne Gore.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *