IRF naplatio još 420.000 duga kompanije “Cijevna commerce”

Dodajte komentar

Dug od 3,8 miliona eura koji je kompanija “Cijevna commerce” imala prema Investiciono-razvojnom fondu (IRF) i oko čije naplate se spore u Privrednom sudu, umanjen je za još 420.000 eura nakon što je prodat dio hipoteke ove privatne firme. Osim toga, postoji ponuda za prodaju još jednog dijela imovine ove firme, ali dug “Cijevne” ni tada neće biti u potpunosti isplaćen.

To je na ročištu u ovom sudu juče kazao advokat IRF-a Dimitrije Šaranović. On je pojasnio da je 420 hiljada eura uplaćeno na račun IRF-a nakon što je javni izvršitelj Vladimir Vujotić prodao hipoteke. Ukupan dug “Cijevne commerce” bio je oko 3,8 miliona eura, a početkom 2024. je umanjen za 1,9 miliona, nakon što je Vujotić izvršio prodaju dijela hipoteke.

IRF je krajem maja prošle godine pokrenuo spor u Privrednom sudu protiv kompanije “Cijevna Commerce” koja je u vlasništvu porodice biznismena Danila Petrovića, kako bi iz imovine ove firme naplatio kredite koji fondu nisu vraćeni. Krediti su dati drugim firmama u vlasništvu porodice ovog biznismena, odnosno preduzećima “Cijevna komerc” i “Montenegro premier”. Kako su “Vijestima” prethodno kazali iz IRF-a, založene pokretne stvari – vozila, izdata su kao jedan od kolaterala po kreditima datim za ove dvije firme, a postupak izvršenja je pokrenut nakon raskida ugovora o kreditu i dospijeća svih obaveza kompanija.

Na najavu da bi se mogao naplatiti još jedan dio duga, advokatica “Cijevne” Danica Radulović, navela je da smatraju da nema uslova da se odredi izvršenje jer bi se time pričinila šteta toj firmi. Navela je da IRF ne trpi nikakvu štetu jer očekuju namirenje u dva postupka kod izvršitelja Vujotića. Šaranović je naglasio da su se stekli uslovi da se spor okonča oduzimanjem pokretnih stvari “Cijevne commerce”, kao i da trpe štetu jer novac nije u rukama IRF-a.

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *