Vrh Addiko banke kod guvernerke Radović: Razgovarali i o potencijalnoj izmjeni vlasničke strukture

Dodajte komentar

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se sa predsjednikom Upravnog odbora Addiko Bank AD Beč, Herbertom Juranekom i predsjednikom Upravnog odbora Addiko Bank AD Podgorica, Kristofom Šoenom.

„Za Centralnu banku kao regulatora, posebno je važna činjenica da je Addiko banka u Crnoj Gori dio grupacije čije je sjedište u EU i koja je pod nadzorom ECB-a, što širi mogućnosti za usvajanje najboljih praksi i razmjenu iskustava i stručnosti“, kazala je guvernerka.

Juranek je istakao da je Addiko grupacija svoje poslovanje fokusirala na region Zapadnog Balkana. „Kao banka koja je svoje poslovanje usmjerila dominantno ka sektoru stanovništva i malih i srednjih preduzeća, Addiko Bank AD Podgorica će i u narednom periodu biti posvećena unapređenju usluga i poboljšanju efikasnosti“, kazao je Juranek.

Sagovornici su razmijenili i mišljenja o aktuelnom stanju i trendovima na bankarskom tržištu Crne Gore, kao i o poslovanju Addiko banke i njenim daljim planovima u kontekstu potencijalne izmjene vlasničke strukture. Konstatovano je da pozitivni trendovi koji su karakterisali poslovanje banke u prethodnoj godini predstavljaju kvalitetnu osnovu za njeno dalje jačanje.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje radi ostvarivanja zajedničkih interesa, posebno u segmentu jačanja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *